close
Jadłospis

/UserFiles/Menu 28.08.-1.09..jpg

INFORMACJA  O  ALERGENACH
Poniżej przedstawiamy najczęściej spotykane alergeny pokarmowe.
W celu ułatwienia  dla Państwa  informacji do każdego alergenu została przypisana cyfra porządkowa symbolizująca występujący w potrawie alergen. Cyfry porządkowe również zostały umieszczone
w jadłospisie.  Rozporządzenie UE nr 1169/2011
OZNACZENIE  ALERGENÓW  WYSTEPUJĄCYCH  W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA  ZAWIERAJĄCE  GLUTEN
2 – BIAŁKA JAJA KURZEGO I PRODUKTY POCHODNE
3 – SELER I PRODUKTY POCHODNE
4 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
5 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
6 – ORZECHY
7 – ORZESZKI ZIEMNE
8 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE
9 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE
10 – ZIARNA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
11 - DWUTLENEK SIARKI  I SIARCZANY W STĘŻENIU> 10mg/kg
12 – MIĘCZAKI
13 - ŁUBIN









 

 

                                             "Słoneczny Zakątek"

 

                                                                                         Przedszkole Miejskie nr 25                     Oddział
                                                                                          ul. Olejniczaka 9                                         ul. Kolejowa 27
                                                                                          41-902 Bytom                                            41 - 902 Bytom
                                                                                          NIP: 626-26-24-756                                            tel. (32) 787-45-80
                                                                                          tel. (32) 787-50-77