W celu ułatwienia dla Państwa informacji do każdego alergenu została przypisana cyfra porządkowa symbolizująca występujący w potrawie alergen. Cyfry porządkowe również zostały umieszczone
w jadłospisie. Rozporządzenie UE nr 1169/2011
OZNACZENIE ALERGENÓW WYSTEPUJĄCYCH W POSIŁKACH:
1 – ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN
2 – BIAŁKA JAJA KURZEGO I PRODUKTY POCHODNE
3 – SELER I PRODUKTY POCHODNE
4 – MLEKO I PRODUKTY POCHODNE
5 – GORCZYCA I PRODUKTY POCHODNE
6 – ORZECHY
7 – ORZESZKI ZIEMNE
8 – RYBY I PRODUKTY POCHODNE
9 – SOJA I PRODUKTY POCHODNE
10 – ZIARNA SEZAMU I PRODUKTY POCHODNE
11 - DWUTLENEK SIARKI I SIARCZANY W STĘŻENIU> 10mg/kg
12 – MIĘCZAKI
13 - ŁUBIN